INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Dit is hoe de IND werkt.

op de echte folder staat een gelukkig stel

Nederland erkent een huwelijk, maar respecteert het niet.

In 2010 ben ik in Ghana met een hele lieve, knappe vrouw getrouwd. Het was natuurlijk niet romantisch, dat een medewerkster op de ambassade mij vooraf uitdrukkelijk op de grote financiŽle risico's van een huwelijk met een Ghanese vrouw wees, maar uiteindelijk werd het huwelijk door de Nederlandse ambassade erkend. Mijn burgerlijke stand in Nederland is dus officieel gehuwd........

Het is voor ons beiden ons eerste huwelijk en in januari 2011 hebben we een dochtertje gekregen. Mijn  dochter heeft doordat ik de vader was, automatisch de Nederlandse nationaliteit gekregen en het verkrijgen van een paspoort op de Nederlandse ambassade te Accra verliep relatief makkelijk.

Mijn huwelijkscertificaat ging van...
.....Accra naar Amersfoort ........(voor het GBA)
....van Amersfoort naar Accra....(voor de ambassade)
....van Accra naar Den Haag......(voor het paspoort)
....van Den Haag naar Accra......(weer terug naar de ambassade)
(en omdat ik het weer terug wilde hebben van Accra naar Amersfoort,)

maar toen was alles dan ook geregeld.
In 2013 hebben we een zoontje gekregen en ook deze heeft, op dezelfde manier als mijn dochtertje de Nederlandse nationaliteit en een Nederlands paspoort gekregen.

Officieel getrouwd is in de praktijk een schijnhuwelijk

Je zou denken, dat als je in Nederland geregistreerd staat als zijnde gehuwd, dat je dan ook samen mag leven. Dat is niet zo. Als je korter dan een jaar heb samengewoond, is er sprake van "gezinsvorming" en dan moet je aan bepaalde eisen voldoen:

Je mag geen strafblad hebben
Je moet over "voldoende middelen van bestaan" beschikken
Je partner moet een eerste inburgeringsexamen halen.

Als je niet aan bovenstaande eisen voldoet, dan mag je dus niet in Nederland samenwonen, ongeacht hoelang je bent getrouwd. Bovenstaande eisen gelden overigens voor een MVV (Machtiging Voorlopig Verblijf: een verblijfsvergunning van 1 jaar, die 2x kan worden verlengd met nog een jaar)

Voor een definitieve verblijfsvergunning moet de partner het tweede, veel moeilijkere inburgeringsexamen doen.

Voor een MVV kom ik niet in aanmerking, omdat ik geen vast werk heb en zonder vast werk heb je volgens de IND geen "voldoende middelen van bestaan."

Overigens ben ik al tijden bezig, om van de IND antwoord te krijgen, of ze dit begrip kunnen verduidelijken, door het te kwantificeren, maar tot op heden wacht ik nog op antwoord. (Zal ik ook niet meer krijgen denk ik)

Dan maar een toeristenvisum......

Inwoners uit bepaalde landen (waaronder Ghana) hebben voor een bezoek aan Nederland een toeristenvisum nodig. Dit is geldig voor maximaal 90 dagen.

De eisen voor zo'n visum zijn kort samengevat:
Je moet zijn uitgenodigd door een Nederlander
Je moet in Nederland over 34,50 per dag kunnen beschikken
Je moet aannemelijk maken, dat je weer terugkeert naar je eigen land, door:
 • aan te tonen over "voldoende middelen van bestaan " te beschikken
 • een retourticket te hebben
 • een sterke sociale binding met je land te hebben.
   

Voor mijn vrouw had ik een bankrekening in Accra geopend, met enkele duizenden euro's erop.
Als het moet, heb ik wel 500 miljoen mark!

Ook had ik een retourticket gekocht (incl. benodigde reisverzekering) en ik stond persoonlijk garant. Als mijn vrouw niet zou terugkeren naar Ghana, zou ze nooit meer naar Nederland mogen en al haar familie woont in Ghana, dus ik verwachte geen probleem met dit toeristenvisum.........

Visum werd afgewezen

De IND mag 6 weken over de behandeling van een visumaanvraag doen, dus precies in de 6e week ontving mijn vrouw de afwijzing.

Klik hier voor de afwijzingsbrief blz1 (.jpg)
Klik hier voor de afwijzingsbrief blz2 (.jpg)

De teksten in de brief zagen er op het eerste gezicht vrij imponerend uit, maar na wat nadere bestudering bleken het gewoon gekopieerde wetsartikelen te zijn.
 
(Voor de wetsteksten zie de website: http://eur-lex.europa.eu/nl/index.htm ; het is even zoeken, maar uiteindelijk kun je ze letterlijk terugvinden)
 

Het onzinverhaal van de IND

Omdat ik een toelichting wilde hebben op de afwijzing, heb ik met de IND gebeld en ik ben doorverbonden met de medewerkster (mevrouw Parera) die tot de weigering van het visum heeft besloten.

Dossiers moeten zo snel en streng mogelijk worden afgehandeld


Eťn van haar toelichtingen wil ik u niet onthouden:

Mijn vrouw had een "geringe sociale binding" met Ghana. 

Behalve mijzelf en mijn vader kent mijn vrouw alleen maar personen in Ghana. Zo wonen in Ghana o.a. haar broer, zussen en moeder. De namen van haar broer, zussen en moeder waren ook netjes ingevuld in de formulieren voor de IND.

De medewerkster van de IND bleef desondanks van mening, dat mijn vrouw ondanks haar broer, zussen en moeder slechts een "geringe sociale binding" met Ghana heeft.

een toepasselijk verhaal voor de medewerkster van de IND

Op mijn vraag wat dan wel een sterke sociale binding was, zij deze mevrouw
"een partner-relatie of een moeder-kind relatie".

Daarop zei ik, om de belachelijkheid van deze mededeling aan te tonen, "dus als ik bij wijze van van spreken  morgen uw zus zou neerschieten, zegt u dan ach het is maar mijn zus, daarmee heb ik toch geen sterke sociale binding? Dit is natuurlijk maar een voorbeeld; ik ga uw zus niet neerschieten."

Een paar dagen later werd ik gebeld door een teammanager van de IND, want door mij had haar medewerkster zich "bedreigd" gevoeld en deze medewerkster had zich weken ziek gemeld. (Het was toen erg mooi weer)

De teammanager wilde nog wel eerst mijn verhaal horen, voordat ze zou besluiten om  aangifte van bedreiging te doen. Nadat ik had laten weten het gesprek met die medewerkster opgenomen te hebben, was aan het einde van het gesprek de conclusie dat niet tot aangifte zou worden overgegaan.......(De lafaards) Het is heel, heel erg jammer dat ze niet naar de rechter zijn gegaan voor die zogenaamde bedreiging, want ik had (figuurlijk; niet letterlijk) gehakt van ze gemaakt.

Belediging

Je kunt natuurlijk nog erger worden beledigd..

In mij hele leven heb ik twee keer een boete gehad:  1 x vanwege het op de stoep rijden met mijn fiets en 1 x wegens foutparkeren. Voor een tijdelijke baan bij defensie ben ik uitgebreid gescreend en ook in mijn kennissenkring ken ik niemand met een strafblad. Zelfs voor het prototype van de brave burger ben ik misschien zelfs te braaf!

De IND kan mij echter ongestraft betichten van bedreiging en in haar correspondentie er ongestraft van uitgaan dat mijn vrouw en ik niet zijn te vertrouwen, want mijn vrouw zal wel illegaal in Nederland blijven. Wantrouwen dat nergens, maar dan ook letterlijk nergens op is gebaseerd.

Het bezwaar

Na van de eerste schrik bekomen te zijn, heb ik de brief goed bestudeerd en ik had zo'n 20 bezwaarpunten voor een brief van slechts 2 kantjes.....

Klik hier voor mijn bezwaarschrift (.pdf)

In het bezwaarschrift had ik o.a. vermeld, dat als het bezwaar ongegrond zou worden verklaard, ik een nieuwe aanvraag voor een toeristenvisum zou indienen, maar dan tevens op de ambassade te Accra in hongerstaking zou gaan.
Ik ga de IND niet lopen smeken, ik ga nog liever dood.

Ambtelijke molens draaien traag....

Voor het behandelen van een beroep heeft de IND 12 weken (!) de tijd

Op de ťťn na laatste dag van deze wettelijke reactietermijn  kreeg ik van de IND een brief, waarin werd gezegd dat er geen bezwaar is tegen de afgifte van het visum. In deze brief geen enkele toelichting op grond waarvan het bezwaar is ingetrokken.....

Klik hier voor de brief van de IND

Eindelijk een visum......of toch niet?

In de brief van de IND stond, dat 3 weken na dagtekening van de brief, mijn vrouw zich bij de ambassade te Accra zou kunnen vervoegen voor het visum. De dagtekening was op 29 juni. Voor mijn vrouw had ik daarom op 1 augustus een afspraak gemaakt op de ambassade.......

Op die 1e dag in augustus werd ik door mijn vrouw gebeld, dat ze naar huis was gestuurd, omdat de ambassade van niets wist! (Mijn vrouw had een kopie van de beschikking bij zich)

Nog dezelfde dag heb ik een email gestuurd naar zowel de IND, de Nederlandse ambassade als naar een CDA Tweede Kamerlid, dat als ik naar Ghana zou gaan, ik de Nederlandse ambassade niet zou verlaten, totdat mijn vrouw het visum zou krijgen.

Het CDA Tweede Kamerlid heeft vervolgens een kort mailtje gestuurd naar de IND en vrijwel direct daarna kon mijn vrouw naar de ambassade komen, om haar visum op te halen..........

Nederland heeft niets geleerd van haar verleden

Helaas zijn economische belangen nog steeds belangrijker, dan menselijke waarden.

De Nederlandse slavenhandel vond plaats in Ghana. In Ghana werden Ghanezen puur om het geld "getest" op hun gezondheid en daarna als vee vervoert in schepen naar Amerika, om daar voor veel geld te worden verkocht. Deze slavenhandel heeft vele duizenden mensen het leven gekost.

In IndonesiŽ zijn duizenden inboorlingen door de Nederlanders gedood, vanwege de lucratieve specerijenhandel en later de oliehandel.

We hebben de mond vol van Stalin, Hitler en Mao, maar Nederland heeft dus zelf ook bepaald geen brandschoon verleden. Maar hebben we er wat van geleerd? Niet zolang geleden nog, werd door Balkenende de "VOC"-mentaliteit geroemd en vandaag de dag worden de negers uit o.a. Ghana nog steeds niet met respect behandeld. Toen ik op de ambassade een afspraak had om mijn huwelijkscertificaat te laten legaliseren, zat de wachthal vol met Ghanezen. Binnen een paar minuten werd ik omgeroepen als "the Dutchman" en kon ik naar het loket. Toeval, of werd ik voorgetrokken omdat ik blank en Nederlands was? Ghanezen mogen Nederland niet in, maar de koffie en cacao waaraan flink verdient wordt is van harte welkom. De medewerkers van de ambassade zijn standaard arrogant tegen mijn vrouw. Dat mijn vrouw zo onwelkom is in mijn land, vind ik diep triest en ik schaam mij dan ook voor mijn land.

Nederland discrimineert officieel niet, maar hoe interpreteerd u onderstaande lijst......?

Kijkt u eens naar onderstaande lijst van landen. Inwoners uit deze landen hebben GEEN VISUM nodig!
(gegevens: brochure Visum voor Kort Verblijf naar Nederland, gedownload van de de website van de IND op 3 februari 2012)

Lijst met niet visumplichtige landen

 • AlbaniŽ
 • Andorra
 • Antigua & Barbuda
 • ArgentiniŽ
 • AustraliŽ
 • Bahamas, de
 • Barbados
 • BosniŽ≠Herzegovina
 • BraziliŽ
 • Brunei
 • Canada
 • Chili
 • Costa Rica
 • El Salvador
 • Guatemala
 • Honduras
 • Hongkong (houders van BNO (British National Overseas) paspoort
  en houders van Hong Kong SARpaspoorten (Special Administrative Region))
 • IsraŽl
 • Japan
 • KroatiŽ
 • MacedoniŽ
 • MaleisiŽ
 • Mauritius
 • Mexico
 • Monaco
 • Montenegro
 • Nicaragua
 • Nieuw≠Zeeland
 • Panama
 • Paraguay
 • San Marino
 • ServiŽ
 • Seychellen
 • Singapore
 • Sint Christopher en Nevis (St. Kits)
 • Spanje
 • Taiwan (Republiek China)
 • Uruguay
 • Vaticaanstad
 • Venezuela
 • Verenigde Staten van Amerika
 • Zuid≠Korea
 • Zwitserland


Geld en democratie kunnen niet het criterium zijn

Op deze lijst staan landen, zoals AlbaniŽ, Honduras, Guatamala die nou niet bepaald goed scoren op het gebied van democratie of armoede. (Een land als Ghana scoort bijv. veel, veel beter dan Honduras op deze punten)

Wat zijn eigenlijk de criteria om geen visum nodig te hebben??

Landen met overwegend moslims in deze lijst:

 • AlbaniŽ*
 • BosniŽ≠Herzegovina*
 • Brunei

* Deze landen liggen in Europa

Officieel kan de IND dus met deze lijst aantonen "niets tegen moslims" te hebben
Het is wel opvallend, dat zelfs inwoners van de rijke moslimstaten, zoals Quatar, Verenigde Arabische Emiraten enz. een visum nodig hebben, evenals kandidaat EG lid Turkije.

Landen met overwegend negroÔde bevolking op deze lijst

 • Antigua & Barbuda
 • Bahamas, de
 • Barbados


Officieel kan de IND dus met deze lijst aantonen "niets tegen negroÔde mensen" te hebben, er komen namelijk landen voor met voornamelijk negroÔde bevolking...... Echt grote landen zijn dit niet.

Ontbreken van landen met overwegend blanke bevolking op deze lijst

De Russische Federatie en de OekraÔne hebben wel een visum nodig, dus officieel kan de IND hiermee dus ook aantonen landen met blanke, Christelijke bevolking niet voor te trekken. Voor de OekraÔne verwacht ik, dat de visumplicht binnenkort gaat vervallen, omdat het de wens is, dat het arme, corrupte OekraÔne bij de EG gaat komen.

Hoe is de verblijfsvergunning in andere Europese landen geregeld?

Nederland heeft voor zover bij mij bekend op dit moment (juni 2014) op Denemarken na het meest strenge immigratiebeleid. In Denemarken worden ook universitaire opleidingseisen aan immigranten gesteld. Als ik zou verhuizen naar "BelgiŽ ", dan zou ik daar waarschijnlijk wel een verblijfsvergunning voor mijn vrouw kunnen krijgen en aangezien er vrij verkeer is, zou zij dan via zo'n omweg gewoon in Nederland kunnen verblijven. Deze zogeheten BelgiŽ route is echter duur, omdat ik dan in BelgiŽ huur moet betalen en geen AOW-rechten opbouw.

Waarom blijf ik in Nederland?

De enige reden dat ik in Nederland woon en ook blijf wonen is: voor het geld. Patriotisme hoef je bij mij niet meer te zoeken, want mijn gezin wordt door mijn land gediscrimineerd, mijn huwelijk ontwricht en mijn land is zo schijnheilig als maar zijn kan. Tot nu toe heb ik echter financieel voordeel om in Nederland te verblijven en dat is dan ook mijn motivatie om hier te blijven wonen.

Veroudering gegevens

Bovengenoemde gegevens zijn van 2010 en kunnen in de loop der tijd iets gewijzigd zijn. Het zal mij verbazen als de in mijn ogen discriminerende grondhouding van de IND wordt gewijzigd.
 
     
Inhoud Pagina
Dit is hoe de IND werkt.
Officieel getrouwd=schijnhuwelijk
Het toeristenvisum
Visum werd afgewezen
Het onzinverhaal
Belediging
Het bezwaar
Ambtelijke molens draaien traag....
Eindelijk een visum...?
Nederland heeft niets geleerd van haar verleden
Nederland discrimineert niet??
Lijst met niet visumplichtige landen
Wat is het criterium voor visumplicht?
Lijst met niet visumplichtige landen
3 Niet visumplichtige moslimlanden
3 minime landen met negroÔde bevolking
Ook visumplicht voor een land met blanken
Hoe is de verblijfsvergunning in andere Europese landen geregeld?
Waarom blijf ik in Nederland?
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
In de cel voor een ontvangstbewijs
De tweede visumaanvraag
Fraudegevoelig internetsysteem
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!