INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

De tweede aanvraag voor een Visum Kort Verblijf

Hulde voor de afhandeling van de 2e visumaanvraag

Dit keer ben ik voor de aanvraag van het visum zelf naar de Nederlandse ambassade te Accra gegaan. In tegenstelling tot mijn vrouw ben ik niet erg onderdanig en beleefd, maar strijdlustig en bewust van mijn burgerrechten. In tegenstelling tot mijn vrouw was ik misschien niet zo heel vriendelijk tegen het ambassadepersoneel en ik heb ook niet om een visum gevraagd, maar een visum geeist. Zou het visum niet worden afgegeven, dan zou ik niet weer 12 weken op een ongefundeerd vodje van de Visumdienst Kort verblijf gaan wachten, maar meteen in hongerstaking zijn gegaan voor een permanente verblijfsvergunning.

Om aannemelijk te maken dat ik dit echt zou doen, had ik twee verklaringen bijgevoegd:

Verklaring van consequentie bij afwijzing
Laatste wens bij overlijden door hongerstaking

Gelukkig heb ik dit dreigement niet tot uitvoering hoeven te brengen, hoewel de aanvraag in het begin niet echt soepeltjes verliep. In eerste instantie werd mijn vrouw namelijk volgens procedure "geinterviewd" over haar beweegredenen om naar Nederland te gaan maar al snel werd duidelijk dat dit onzinnige "interview" met mij erbij beter gestopt kon worden. Een verstandige medewerkster besloot daarop de volledig aan alle eisen voldoende visumaanvraag kort met mij door te nemen en nog dezelfde week kreeg mijn vrouw het visum.

Een verstandige beslissing van de ambassade, waar ze geen spijt van zullen krijgen, omdat mijn vrouw net als de vorige keer weer keurig op tijd terug was teruggekeerd uit Ghana.

Helaas ging het in Nederland nu niet goed..

In Nederland aangekomen ging het niet goed. Geen problemen met de vliegreis, de douane of de koffers, maar wel met de vreemdelingenpolitie. Lees meer hierover op de pagina In de cel voor een ontvangstbewijs
 
     
Inhoud Pagina
De tweede aanvraag voor een Visum Kort Verblijf
Problemen in Nederland
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Zo werkt de IND
In de cel voor een ontvangstbewijs Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!